Hoe een koppeling maken tussen je belbo online reservatie pagina en je facebook account.

Vandaag de dag moet je compleet multi channel gaan. Als je jouw klanten de mogelijkheid wil geven om online te reserveren dan moet je op alle kanalen waar je aanwezig bent je klanten het zo makkelijk mogelijk maken om een afspraak te maken.

Dus ook op Social media.

Heb je een facebook account op naam van je bedrijf kan je dus hier ook een vermelding maken dat de consument online kan reserveren.

Dit doe je als volgt.

 1. Open je facebook bedrijfspagina en zorg ervoor dat je ingelogd bent met administrator rechten.
 2. Druk rechts bovenaan op de drie puntjes en kies voor actieknop toevoegen. (heb je reeds een actieknop dan kan je deze veranderen door op de knop actieknop bewerken te clicken)
 3. Click nu op proberen.
 1. Selecteer in de lijst registeren.
 1. Druk op de knop volgende
 2. Kopieer nu jouw url van je belbo boekingspagina, dit is iets van https://jouwbedrijf.belbo.com/login
 3. Facebook plaatst de link naar jouw boekingspagina nu in het actieve venster. Druk nu op opslaan.
 4. Je registratieknop staat nu op je facebook bedrijfspagina.
 5. Opgelet, je kan je facebook knop enkel testen vanop een persoonlijk account, doe je dit van op je bedrijfsaccount dan kan je deze niet testen.
 6. Je klant kan nu vanop je facebook pagina inloggen en een reservatie maken. Nu moet je het juist nog onder hun aandacht brengen.
  1. Daarom maak je een post waarin je je klanten aanmoedigt om online te reserveren. Deze tekst – een voorbeeld zie je hieronder – maak je sticky, dit wil zeggen dat hij altijd als eerste op je tijdlijn komt te staan. Zo zien nieuwe klanten – en bestaande- jouw post altijd als eerste als ze je facebook pagina bezoeken en is de conversie-ratio het hoogste.

Succes !